vrijdag 28 juni 2013

Vakantie!

Vandaag werden natuurlijk de juffen bedankt want onze kids hebben een superfijn jaar achter de rug!
Voor Guus was het de eerste kennismaking met de school en de klas, hij was helemaal wild van zijn meester en daarna ook van zijn juf! Hij kreeg een emmertje met strandspeeltjes van haar cadeau en nam die 's avonds mee in bed, dus hij was er heel content mee!
Bas studeerde af aan de kleuterschool en neemt volgend jaar de stap naar het eerste leerjaar. Zijn juf bereidde de kinderen daar al op voor door iedere donderdag naar klankdorp te gaan. Ik merk dat hij soms zelfs al simpele woordjes kan lezen. Maar natuurlijk werd er ook veel plezier gemaakt, we zagen dit jaar riddertornooien, griezelige heksen, punkers en stoere surfers.
Die juffen verdienden natuurlijk een leuk cadeau. Het werden grote ritstassen want ik denk dat een kleuterjuf daar altijd wel iets in kwijt kan. Bedankt voor het fijne jaar!
En nu, vakantie! En ook even blogpauze, geniet ervan iedereen!

donderdag 27 juni 2013

Mini babykleedje

Ooh wat vind ik het vandaag spijtig dat ik geen piepklein babytje meer in huis heb. Ik maakte namelijk een cadeautje voor een pasgeboren meisje en vind het altijd wel leuk als ik het eens kan passen.
Het kleedje is maat 1 tot 3 maand dus onze Boris kan ik er niet meer inkrijgen. Want ja hoor, af en toe worden mijn zonen gedwongen om even een kleedje of rokje te passen, gewoon om eens te kijken of het wel goed valt. Ik maakte de 'Itty bitty baby dress', schattig kleedje en nog snel klaar ook!maandag 17 juni 2013

7 vette jaren, 7 magere jaren?

Vandaag is het weer feest ten huize Supermam, mijn superman en ik zijn vandaag namelijk al 7 jaar getrouwd. Ondertussen zijn we 3 kinderen en 12 kilo verder.
De man vermagerde vorig jaar zomaar even 15kg, hij volgde daarvoor het Pronakal dieët, beter bekend als het 'Bart De Wever dieët'.
Ikzelf deed toen niet mee omdat ik nog borstvoeding gaf en niet zo voor die zakjes proteïnen ben, maar nadat ik het boek 'de voedselzandloper' had gelezen vond ik dat het tijd was om ook weer wat gezonder te gaan eten. Het is geen dieetboek, maar gaat over gezonde voeding.
Ondertussen ben ik al 3kg kwijt en hoop ik na 7 vette jaren huwelijk op 7 magere ;-).

Dit weekend maakte ik een cadeautje voor het zoontje van een vriendin, Guus mocht het jullie even showen maar had daar duidelijk geen zin in!

Maar als grote broer wat leukere accessoires in zijn handen komt duwen lukt het wel om wat vrolijker te zijn!
Patroon: Apple
Stof: Bambiblauw

donderdag 13 juni 2013

Hakt knopen en geeft weg

Na veel getwijfel en gepieker werd er hier een belangrijke knoop doorgehakt.

Gedaan met de kinderen 's morgens veel te vroeg uit hun bed te zetten om ze bij opening van de voorschoolse opvang af te zetten en ze vervolgens pas in de naschoolse opvang terug op te halen.
Mijn man heeft namelijk een drukke job en is meestal 's morgens al vroeg weg en komt 's avonds thuis als de kinderen gaan slapen. Vaak is hij ook enkele dagen van huis voor het werk en sta ik er alleen voor met de drie kids (ik heb véél respect voor alleenstaande ouders!)
Ook in het weekend was er maar weinig tijd om samen met het gezin te spenderen. De weekends dienden om te winkelen, klussen, poetsen, strijken, naar de zwemles, tennis en feestjes rijden (en nu is het nog maar enkel de oudste die hobby's heeft, wat zal dat worden met drie?!)
Onze vakanties werden in het begin van het jaar vastgelegd en er werd een hele puzzel samengelegd om de kinderen toch maar zo weinig mogelijk naar de opvang te moeten sturen.
We namen dan ook vaak afzonderlijk vakantie en hadden enkel in de zomer 2 weken samen (het eerste schooljaar van Bas zelfs maar 1 week).
Ik kon door mijn job nooit verlof nemen in het begin of op het einde van de maand.
En rara, wanneer vallen de meeste schoolvakanties? Inderdaad, voor mij geen krokus, herfst of kerstvakantie. En ook geen vakantie wanneer de creche sluit, ah neen want die sluiten eind juli en begin augustus. Ik mocht dus vakantie nemen als mijn kinderen op school of in de opvang zaten.

De oplossing was deeltijds werken, al was het ziekte en vakantieprobleem dan nog niet opgelost.
Ik stelde de vraag aan mijn werkgever om deeltijds of flexibeler te kunnen werken (liefst binnen de schooluren) maar dat kon spijtig genoeg niet.
Ik kon dus mijn job niet blijven combineren met mijn gezin en nam een moeilijke beslissing.
Na zeven jaar was die job een deel van mijn leven geworden, mijn collega's waren er toen ik trouwde, na de geboortes van onze kinderen, bij de eerste schooldag, na een zware nacht met zieke kindjes,..
Toch werd de knoop doorgehakt en gaf ik mijn ontslag. De kinderen zijn nu klein en hebben mij nu nodig, dus waarom ook niet?
Ik kan nog altijd beslissen om binnen enkele jaren terug te gaan werken, toch?
Ik studeerde interieurvormgeving aan Sint Lukas te Brussel maar belandde in een totaal andere sector, en ik moet zeggen dat ik het creatieve in mijn job wel mistte.
Ik ga hier natuurlijk niet zitten niksen en profiteren van de werkende mens. 
Neen, er zijn veel plannen! Ik moet nog eens goed nadenken over wat ik allemaal wil doen in de toekomst. Een cursus Illustrator volgen bijvoorbeeld, zodat ik zelf mijn stoffen kan ontwerpen, of leren meubels stofferen, of de opleiding kleuterleidster volgen of misschien een klein webwinkeltje openen.
Je ziet, vervelen zal ik mij niet. Ik voel dat ik de juiste beslissing nam voor ons gezin, en dat vieren we door iets weg te geven aan alle volgers van de blog die hier een reactie achterlaten.
Je kan een extra kans wagen op facebook, want daar geef ik nog eens hetzelfde pakketje weg.
Meedoen kan tot 30/06, daarna maak ik de winnaar bekend.

Een halve meter eekhoornstof (eigen ontwerp, Spoonflower)
Een halve meter busjestricot (teveel van gekocht op het stoffenspektakel)
Wie zelf niet naait kan ook kiezen voor een kleedje, rokje of t-shirt in één van deze stoffen.woensdag 5 juni 2013

Daar is de zon

Weinig tijd hier om te bloggen, wij genieten van onze nieuwe t-shirts en van het zonnetje!
.

maandag 3 juni 2013

Toeval

Soms is de wereld toch klein, en leer je mensen per toeval kennen.
Zo gebeurde dat ook met een mama aan de schoolpoort. Via haar broer op facebook kwam ze bij mij terecht. Ik kende haar broer van vroeger en zag haar al regelmatig aan de schoolpoort, maar zonder facebook zouden we nooit de link gelegd hebben.
Zo zag diezelfde mama ook dit kleedje op facebook verschijnen en vroeg mij om voor haar dochter ook eentje te maken.
Met veel plezier natuurlijk, ik ben altijd blij als ik eens iets voor een meisje mag maken!


 
Met deze sneeuwitje en kabouters heb ik vroeger nog gespeeld, ik vond ze onlangs terug op de zolder van mijn ouders en vond ze wel leuk bij dit stofje passen.

zaterdag 1 juni 2013

Ridders op de kabouterberg

Vandaag was het feest! Neefje Daan werd 3 en dat gingen we vieren op de kabouterberg in Kasterlee. We hadden geluk met het weer, namen enkele dekentjes, wat zandspeeltjes en natuurlijk onze cadeautjes mee.
Ik maakte een ridderkleed met als basis dit patroon en een ridder t-shirt.
Daan genoot van zijn feestje, hij liep de hele namiddag verkleed als ridder rond en beleefde stoere avonturen met zijn neven.
Bas had vorige week riddertornooi op school. Ze maakten zelf een schild en een helm, dus hij kreeg ook een nieuw ridderkleed.