maandag 28 oktober 2013

Salopette voor Syrië

Vorige week maakte ik voor Boris een salopette met koekjesknopen, deze week werd het er eentje met vogelhuisjes. Niet voor Boris, maar misschien wel voor uw kleine bengel.
Deze salopette wordt namelijk verloot voor het goede doel.
Heb jij dus een zoon of dochter van 12 tot 18 maanden (en ik denk zelfs dat het tot 2 jaar kan) en wil je graag een kleine bijdrage doen om de kinderen in Syrië te helpen, kijk dan snel hier.


Stof: De Stoffenkamer
Knoopjes: Hexagoon
Paspel: Hexagoon

woensdag 23 oktober 2013

Koekjesknopen

Vorige week ging ik nog eens langs Hexagoon, helemaal alleen, zonder kleine kinderhandjes die overal kunnen aanzitten.
Ik denk dat ik er meer dan een uur rondsnuisterde, ongelofelijk wat je daar in al die schuifjes kan vinden. En volgens mij heb ik nog lang niet alles gezien, er liggen daar nog veel schatten om te ontdekken. Eén van mijn vondsten waren twee koekjesknopen, die kon ik absoluut niet laten liggen.
Ik gebruikte ze meteen om een salopette te maken voor Boris. Ik zocht tussen mijn stapel winterstoffen en vond nog een leuke ribfluweel waar de knoopjes mooi bij gingen.
Hij is er schattig mee, niet?
En dat huisje? Dat kreeg ik als kind van mijn tante cadeau, en ik moet zeggen dat de jongens daar alle drie nog graag mee spelen! Patroon: Playsuit Oliver-S
Knopen: Hexagoon
Stof: Pauli

zaterdag 19 oktober 2013

Hoera!

Hoera! Gisteren was de eerste keer sinds lange tijd dat we nog eens op vrijdagavond rustig met zijn allen samen konden aperitieven. Meestal is de papa gewoon te laat thuis en liggen de kids al in bed of moest ik naar een Tupperware, een Rivella avond of naar ons lokale naaiclubje. Allemaal heel gezellig, maar het is toch ook eens fijn om gewoon samen thuis te zijn.
Aan die gezelligheid kwam snel een eind toen Boris besloot om zijn volledige maaginhoud te ledigen. Bas dook al kokhalzend weg en het scheelde niet veel of hij deed gewoon mee met zijn kleine broer.
Guus vond het allemaal wel interessant en kwam even mee bestuderen wat Boris die dag allemaal gegeten had. Grappig hoe verschillend ze toch zijn.
Bas kreeg dit weekend van zijn meester het fototoestel mee naar huis, ze moeten het hele weekend foto's nemen van wat ze allemaal doen en kunnen daar dan over vertellen. Een beetje als voorbereiding op spreekbeurten, en de meester heeft gezegd dat ze van alles wat ze willen foto's mogen trekken.
Het spijt mij meester, maar gisteren werden er vooral foto's genomen van overvolle pampers, vandaag van beestjes in de tuin en broers die rare snoeten trekken, ik ben benieuwd wat er daarover allemaal verteld zal worden.
Vandaag ging Bas naar het verjaardagsfeestje van Marthe, ik vroeg hem vanmorgen wat we voor haar gingen kopen.
Zeer teleurgesteld klonk het: 'Hoe, ga jij niks maken? Ik denk dat ze een kleedje wel leuk zou vinden'
Voor een kleedje was er geen tijd meer, maar ik maakte een ritstasje met haar naam erop en we staken er enkele zelfgemaakte speldjes, een hangertje en een ring in.
Hoera dus, ook voor Marthe!

maandag 14 oktober 2013

Een beetje warmte

Zoals jullie hier al konden lezen vierden wij op 28 september een groot feest, de verjaardag van Bas en het doopfeest van Boris.
Wat we toen nog niet wisten was dat een andere mama en papa op diezelfde dag afscheid moesten nemen van hun kleine Basje, een heel klein, mooi en dapper ventje van amper een maand oud. Ik krijg er nog steeds tranen van in mijn ogen en vaak rollen ze ook over mijn wangen, het leven kan toch zo oneerlijk zijn.
Ik wou de mama en papa toch een beetje warmte brengen en maakte een warmtekussentje in de vorm van een wolk, omdat mijn Bas zei: 'Kleine Bas zal zeker een hele mooie ster worden mama'.
Wij zullen vanaf nu ook iedere verjaardag van Bas eens naar die prachtige ster kijken.

Ik maakte eerder al eens een warmtekussen met kersepitten, en wou nu eens rogge gebruiken omdat dat toch zachter is. Maar de madam van de plaatselijke Aveve raadde mij gewone tarwe aan. 
Ik kocht meteen een grote zak en maakte voor de jongens ook een kussentje.
Bas ging voor de robot, Guus wou een auto en ikzelf koos voor Boris kleurrige vogeltjesstof.


dinsdag 8 oktober 2013

Als hij een zij was geweest

Als hij een zij was geweest, dan was dit een kleedje voor hem (haar).
Maar nu zullen we het maar cadeau geven aan een klein meisje zeker?
De zoon voelt zich ondertussen al veel beter en wou wel even model zijn voor het jurkje.
 
Vorige week wonnen we bij Mamarina een heel erg leuke speelzak voor kleine ontdekkers, de zak was zelfs gevuld met allerlei leuke spulletjes en er zaten nog een heleboel extra cadeautjes bij.
De jongens vonden het reuzeleuk en gingen meteen op ontdekking!
Bedankt Marina, voor de leuke spulletjes en veel geluk nog met het boek!
  
 

zaterdag 5 oktober 2013

Gedoopt

Ik had vandaag op het doopfeest van nichtje Kaat moeten zijn, maar ik bleef thuis met een ziek Borisje.
Vorige week kreeg hij een longontsteking, hij nam al enkele dagen antibiotica maar de koorts bleef rond de 40 graden. Ik heb dus met hem wat tijd in het ziekenhuis doorgebracht, hij kreeg extra zuurstof en het bloed werd onderzocht. Blijkt het een virale longontsteking te zijn waar de antibiotica niet voor helpt en hij zelf moet tegen vechten.
De papa zat op een congres in Parijs maar kon gelukkig snel terugkomen om de twee andere zonen op te vangen, en natuurlijk konden we ook rekenen op mijn schoonouders die altijd klaarstaan als we in de problemen zitten.
Gisteren steeg de koorts nog tot 41 graden, vandaag een klein beetje minder. Ik hoop dat hij nu zijn piek heeft gehad en het morgen weer wat beter gaat.

Vorige week vierden we Boris zijn doopfeest, en vandaag was het nichtje Kaat haar feest! Ik maakte een kleedje en mocht voor de eerste keer op zoek naar een poppenwagen.
Het werd een roze houten poppenloopwagen met witte stippen, echt leuk! En dan nog enkele sfeerbeelden van Boris zijn doopfeest en 'the making of' het doopkaartje.

 
 


dinsdag 1 oktober 2013

Zes.

Vorige zaterdag vierden we de verjaardag van onze Bas.
Zes jaar geleden werd ik voor de eerste keer mama, ik was meteen helemaal verliefd op dat kleine mannetje.
Net zoals zijn broer heeft hij een eigen karakter met soms wat speciale trekjes.
~bedenker van de naam 'Supermam', vroeg mij ooit: 'als ik een superheld ben, ben jij dan mijn supermam?'
~voelt zich enorm verantwoordelijk voor zijn kleinere broers
~kokhalst als Guus iets uit zijn mond haalt of wanneer hij snot ziet
~is een hele moeilijke eter
~raakt snel gefrustreerd als iets niet lukt
~denkt na over hoe alles juist in elkaar zit
~stelt veel te veel vragen en is enorm leergierig
~praat tijdens een autorit van een uur het volledige uur vol
~is heel voorzichtig en gevoelig voor kritiek
~houdt van fietsen, tennis, zwemmen en KLJ
~zot van Star Wars, lego en skateboarden
~wil vooral stoer en cool zijn