dinsdag 7 januari 2014

Dag vakantie, dag juf

De vakantie is weeral voorbij, en ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet rouwig om ben.
Niet dat het niet leuk was om de kids bij me te hebben hoor, maar ik denk dat het door de feestdrukte, de vele familiebezoekjes, weeral een overload aan cadeautjes en wat teveel suiker kwam dat ze soms een beetje wild werden.
Waarschijnlijk ligt het ook aan het feit dat ik drie zonen heb, ik kan me niet voorstellen dat het er in een dochtergezin even wild aan toe gaat. De Guus vond het bijvoorbeeld weer nodig om via een stoel op een kast te klimmen, daar dan af te vallen met zijn tanden op de leuning van die stoel. Gevolg, twee tanden staken door zijn lip.
En Boris, onze jongste wil dat dan ook allemaal eens nadoen en schuift dus rustig een triptrap tot aan het aanrecht om daar vervolgens ook op te kruipen. 1,5 is hij nu, ik hou mijn hart vast als die 3 wordt...
Maar nu de oudsten terug op school zijn is de rust hier wedergekeerd, al had Guus er niet veel zin in.
Guus nam voor de vakantie afscheid van 'zijn' juf Tinneke, de allerliefste juf waarmee hij nog liever wou trouwen dan met mij.
Nu zit hij bij juf Jessika, volgens Bas de allerliefste en mooiste juf die er bestaat. Grappig soms hoor die discussies aan tafel over welke juf de liefste is... Maar Guus houdt vol, niemand kan tippen aan juf Tinneke. Deze ochtend dus drama aan de schoolpoort, brullen en niet willen gaan. Het is voor hem precies toch een hele aanpassing, maar ik denk dat hij wel weer snel zal wennen. Voor juf Tinneke maakten we een stoffenpakketje, tja wat maak je anders voor een juf die zelf zo creatief is. En natuurlijk kreeg ze ook een kaartje met foto van hare kleine loverboy ;-).

10 opmerkingen:

 1. Oh... ik heb er van elk eentje, en ik zweer het je, mijn dochter is wilder dan zoonlief (en dat was al geene rustige) - véél wilder - zucht ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die arme juffen...misschien zo een klas vol ? Die hebben dat zeker verdiend !
  Dat behangpapier trouwens, is dat echt ? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh die foto, geweldig :)
  en hier ook van elk een stuk, tegen elkaar op ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan er inkomen dat ge blij bent dat de vakantie voorbij is....ik ben dat dus ook, en wel om dezelfde reden, al moet ik zeggen dat mijn 7 meisjes mijn 3 zonen ruimschoots overtroeven op vlak van ' wild en onbesuisd'......

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oei oei, daar komt ruzie van, want mijne Gijs gaat met juf Tinneke trouwen, en met Bonnie ;-) En hier was het ook hevig de laatste dagen. En de dochter die weent dan uiteindelijk, van vermoeidheid, en de zoon die begint gevaarlijke toeren uit te halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. grappig hoe het overal toch hetzelfde is: mijn meiden waren ook wild; ligt ook aan het weer denk ik ze kunnen niet zo vaak meer buiten en wat doe je een ganse dag.
  maar hier wel geen tanden door de lip ;-)

  de juf heeft geluk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb twee meisjes maar die kunnen er ook wat van hoor, en in volle verhuis was ik toch niet rouwig dat school herbegon

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier is de dochter drukker dan de zonen, al zijn de zonen ook zeker geen brave stille jongens. Leuk pakketje met mooie foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Juf Tinneke is vast superblij met zo'n cadeau van haar loverboy!

  BeantwoordenVerwijderen