zaterdag 8 maart 2014

Op weekend!

Er werd hier lang getwijfeld over de jeugdbeweging die onze oudste zoon zou kiezen. Wij gingen beiden naar de scouts, maar die ligt niet echt dichtbij.
De chiro is ook populair omdat ze daar mooie nieuwe lokalen en veel speelruimte hebben, maar de KLJ ligt in ons dorp naast de school. Ze hebben niet echt een luxueus en groot lokaal en ook niet zo een grote speelweide, maar zoonlief komt iedere zondag thuis alsof hij in een modderbad heeft gelegen en ik merk dat hij het ook heel erg fijn vindt. Er zijn 4 leiders of leidsters voor een 15-tal kindjes.
En vandaag vertrok hij dus voor de allereerste keer op weekend. Spannend wel, voor hem, maar ook voor mij! We kregen een lijstje met wat er allemaal mee moest, gingen een veldbed en slaapzak kopen en ik maakte een kussen met leuke lichtgevende ruimtestofjes.
We hebben zelf zijn bedje geïnstalleerd, slaapzak er al op, pyjama klaargelegd en de uitleg over wat er waar in zijn zak stak heeft hij maar met een half oor opgevangen vermoed ik. Het thema was 'cowboy en indiaan', iedereen was al leuk verkleed en ze hadden er allemaal veel zin in.
Ze hebben er alvast een prachtig weekend uitgekozen, ik ben benieuwd om morgen te horen hoe het is verlopen!


5 opmerkingen: