zaterdag 11 januari 2014

Stokpaardje

Vandaag vierden we feest, mijn petekindje Vic werd vorige week namelijk twee jaar.
We brachten een bezoekje aan museum M in Leuven, met enkele leuke opdrachten verstopt in een rugzakje gingen de kindjes op ontdekking langs de kunstwerken door het museum. Vooral de 2 oudsten hadden veel plezier op deze boeiende tocht.
Omdat mijn petekind zot is van beestjes maakte ik voor hem een stokpaardje. Hij vond het geweldig, en ook bij de andere kindjes had het succes, zelfs bij de oudsten.

Stof: Petit Pan
Patroon: Homemade Mini Couture (met enkele aanpassingen want ik vond het originele patroon te groot en dan wordt het paard te zwaar voor kleine kindjes)

dinsdag 7 januari 2014

Dag vakantie, dag juf

De vakantie is weeral voorbij, en ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet rouwig om ben.
Niet dat het niet leuk was om de kids bij me te hebben hoor, maar ik denk dat het door de feestdrukte, de vele familiebezoekjes, weeral een overload aan cadeautjes en wat teveel suiker kwam dat ze soms een beetje wild werden.
Waarschijnlijk ligt het ook aan het feit dat ik drie zonen heb, ik kan me niet voorstellen dat het er in een dochtergezin even wild aan toe gaat. De Guus vond het bijvoorbeeld weer nodig om via een stoel op een kast te klimmen, daar dan af te vallen met zijn tanden op de leuning van die stoel. Gevolg, twee tanden staken door zijn lip.
En Boris, onze jongste wil dat dan ook allemaal eens nadoen en schuift dus rustig een triptrap tot aan het aanrecht om daar vervolgens ook op te kruipen. 1,5 is hij nu, ik hou mijn hart vast als die 3 wordt...
Maar nu de oudsten terug op school zijn is de rust hier wedergekeerd, al had Guus er niet veel zin in.
Guus nam voor de vakantie afscheid van 'zijn' juf Tinneke, de allerliefste juf waarmee hij nog liever wou trouwen dan met mij.
Nu zit hij bij juf Jessika, volgens Bas de allerliefste en mooiste juf die er bestaat. Grappig soms hoor die discussies aan tafel over welke juf de liefste is... Maar Guus houdt vol, niemand kan tippen aan juf Tinneke. Deze ochtend dus drama aan de schoolpoort, brullen en niet willen gaan. Het is voor hem precies toch een hele aanpassing, maar ik denk dat hij wel weer snel zal wennen. Voor juf Tinneke maakten we een stoffenpakketje, tja wat maak je anders voor een juf die zelf zo creatief is. En natuurlijk kreeg ze ook een kaartje met foto van hare kleine loverboy ;-).

donderdag 2 januari 2014

Gestipte feesten

Het is hier nogal stilletjes de laatste tijd, jullie lazen al bijna een maand geen berichtje meer van mij.
Niet dat er niets gemaakt werd hoor, nee, er werd juist heel veel geproduceerd hier.
We deden enkele marktjes, kregen veel bestellingen en moesten zelf nog een aantal kerstcadeautjes maken.
Ik ga jullie niet alles tonen, want dan zouden we wel even bezig zijn, dus hier enkele van mijn maaksels.

Boris mocht weer eens model spelen voor een kleedje, maar grote broer was niet akkoord en greep snel in.We maakten ook onze jaarlijkse kerstfoto, die we weer te laat bestelden en dus vandaag pas verzonden werd. Ik denk niet dat we ooit onze vorige foto zullen overtreffen, al heb ik al een leuk ideetje voor volgend jaar...


Eerder vertelde ik al dat Guus de windpokken kreeg en tegen dat die terug genezen was had onze Boris het zitten. Onze kleinste man had er veel meer last van dan zijn broer, helemaal vol stond hij.
En nachtrust, daar hadden we dus ook niet veel van de laatste maand.
Vandaag is het ook de dag dat mijn petekindje twee wordt, en hij viert dat... met windpokken.