vrijdag 27 juni 2014

Over juffen en de meester

Vandaag zetten wij zoals velen onder jullie de juffen en meesters in de bloemetjes. 

Laten we beginnen met de meester van Bas, meester Ruben van het eerste leerjaar.
Ik heb ergens gelezen dat het goed is voor jongens om meesters te hebben, mannelijke rolmodellen (buiten de papa) zijn nodig en goed voor de ontwikkeling van kleine jongens.
Ik ging dit jaar regelmatig mee op uitstap met het eerste leerjaar en zag toen waarom ze allemaal zo fan zijn van hun meester. Hij kan zich helemaal inleven in hun wereld, mee het zotteke uithangen, grapjes maken en vooral ook veel wijsmaken (en ze geloven dat ook allemaal!). Dat hij speciale achteruitkijklenzen heeft bijvoorbeeld, uit de chinese winkel in Antwerpen, geweldig!
De laatste week was nog een erg drukke voor Bas, gaan slapen op school, sportdag, schoolreis, verjaardagsfeestjes, het kon niet op. Maar genoten heeft hij absoluut dit schooljaar!

Voor de meester die mijn oudste zoon leerde lezen en schrijven vond ik een zeer toepasselijke stof en aangezien hij ook een grote voetbalfan is gebruikte ik ook rood-geel, de kleuren van KV Mechelen.

Een leeg mandje afgeven is natuurlijk maar niks, gelukkig vond ik inspiratie bij haar en maakte Duvel-etiketten van Bas.

Op woensdag bleef de meester altijd een dagje thuis om voor zijn eigen kindjes te zorgen, en dan nam juf Veerle het over. Ik vond dat zij ook een cadeautje verdiende en maakte voor haar een kersenpitkussen in een vrolijk stofje, omdat ze zelf altijd zo vrolijk is!


Guus rondde zijn eerste volledige schooljaar af in de eerste kleuterklas. Voor de kerstvakantie nam hij afscheid van 'zijn' juf Tinneke, waar hij nog steeds mee wil trouwen.
Daarna namen juf Jessica en juf Julie het over, ook 2 hele leuke juffen waar hij een superfijne tijd mee heeft beleefd!
Ze werden toevallig allebei vorig jaar mama van een dochter, dus bij gebrek aan inspiratie voor een juffencadeau maakte ik 2 schattige jurkjes voor hun dochters. Ik hoop dat ze daar even gelukkig mee zullen zijn!


En dan nu, vakantie!!! Geniet ervan allemaal!

vrijdag 13 juni 2014

Mijn

Onze jongste zoon is in de periode waar alles van hem is. 'Mijn' is een woordje dat hier nogal vaak valt de laatste tijd. Met twee oudere broers moet hij natuurlijk constant in de verdediging gaan, want de periode van iets uit zijn handen te trekken en er snel iets nieuws in te stoppen is voorbij.
Boris laat zich niet kennen tussen al dat geweld, als er iets afgenomen wordt schreeuwt hij boos 'mijn', en soms kunnen de grote broers het speeltje ook naar hun hoofd gegooid krijgen.
Als we foto's benoemen van ons gezin kan hij al goed mama, papa, Bas, Guus en 'mijn'. Hij zegt niet 'Boris' of 'ik' tegen zichzelf maar 'mijn', grappig hoor!

Ik maakte de laatste tijd heel wat spullen voor 'mijn', hier zie je ze eens op een rijtje.
Laten we beginnen met de patronen uit La Maison Victor.

De Harlequin jurk maakte ik in tricotcoupons van het stoffenspektakel, ik nam daarvoor een maatje kleiner dan normaal en versmalde de mouwen.De Sunnypants maakte ik een keertje in een Fragiletricot van bij Mondepot, en een keertje in katoen van bij Liesellove. Voor de versie in tricot neem je best een maatje kleiner dan gewoonlijk, voor de katoen is dat niet nodig.Dan maakte ik nog een rokje, ook met een stofje van Mondepot.


En tot slot nog 2 jurkjes die ik vorig jaar al maakte, maar denk ik nog niet heb getoond.
Ik denk dat het allebei patroontjes uit de knipmode waren, maar ben echt niet zeker uit dewelke.dinsdag 10 juni 2014

Meet the family

Vorig weekend gingen we naar jaarlijkse traditie op weekend met mijn schoonfamilie. Ondertussen is dat al een vrolijke bende van 8 volwassenen en 6 kindjes. We gingen dus op zoek naar een leuke locatie met vooral genoeg slaapkamers en wat speelruimte voor de kinderen.
Mijn schoonzus kwam terecht op de Vreehoeve in Merksplas, prachtig gerenoveerde hoeve met genoeg slaapkamers (elk met een eigen badkamer) en een zwembad! Meer hadden we met deze temperaturen niet nodig om de kinderen te entertainen.

Er was een geweldige buitenkeuken met overdekt terras, waar we tijdens het ontbijt al konden nadenken over wat we die middag en avond zouden eten.
Er werden ook kindjes gespot met kleertjes van tante Kendis.


En we genoten vooral van de zon, het water en het gezellig samenzijn!Het enige dat we niet hadden was nachtrust (gemiddeld 3 à 4 uur per nacht), maar dat haalden we dan in tijdens het middagdutje.


We hebben ervan genoten en zijn weer helemaal opgeladen om af te tellen naar de grote vakantie!